Infrastruktúra

A Kontyvirág Erdei Iskola a Kiskunsági Nemzeti Park által működtetett két erdei iskola egyike. Az 1960-as években készült és üdülőként majd panzióként működtetett épület egyik szárnyát 2006-ban építtettük át, s a rákövetkező évtől fogadunk benne csoportokat.

A kétszintes fűthető épület legfeljebb 44 fő befogadására alkalmas.

A földszint nagy részét az étkező foglalja, ami egyben közös helyiségként is funkcionál. Innen nyílik egy mosdó és a konyha átadóablakához vezető ajtó, a hátsó része pedig egy folyosóra nyílik, ahonnan a négy kétágyas, fürdőszobás szoba érhető el. Az étkezőn keresztül közelíthető meg a gáztűzhellyel, mikrohullámú sütővel, kéváfőzővel felszerelt  teakonyha.

Az emeleten hat darab hatágyas, fürdőszobás szoba, valamint a foglalkoztató-terem található. A szobák felszereltsége: emeletes ágyak, három beépített szekrény és egy-egy asztal.

Az épület régi szárnyában foglal helyet a gondnoki lakás és az erdei iskola vezetőjének irodája, az emeleten pedig két szolgálati lakás található.

Az 1 hektáros, körbezárt, parkosított udvart hűs árnyat adó öreg fák, cserjék és szabadtéri játékoknak helyet biztosító füves területek teszik kellemessé. A kertet azonban nemcsak az ideérkező vendégek szeretik, de olyan elemekkel igyekszünk gazdagítani, melyek állatcsalogatóként ide vonzzák az udvart körülvevő ártéri erdő lakóit. Rovarhotel, hüllő napozó, itató, békatelelőhely, sünvár, denevértorony, madárodúk csábítják ittlakásra két-, négy-, hat- és többlábú társainkat.
2013-ban szabadtéri foglalkoztatóval, kézműves udvarral, kemencével, kerti tóval és tűzrakó hellyel gazdagodott erdei iskolánk. (Képek az udvarról)

Cím: Kontyvirág Erdei Iskola,

Lakitelek-Tőserdő, Szikra 65/a

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19. 

telefon: Filotás Zoltán +36 30 553 8764
e-mail:  kontyvirag@knp.hu