2013. 01. 20. 00:00 | Iskolánkról

A röszkei Beretzk Péter Természet- és Környezetvédelmi Klub szakembereinek vezetésével   "környezeti nevelők terepi továbbképzése" címmel 60 órás továbbképzésen vesznek részt az erdei iskola környezeti nevelői. Az első alkalommal a gyerekekkel végezhető természetben történő megfigyelések, egyszerű terepi ökológiai vizsgálatok módszertanával ismerkedtünk meg. Segítéget kaptunk a fejlesztés alatt álló új erdei iskolai modulok összeállításához is.

Nagyon hasznos napot töltöttünk a Szegedi Egyetem Főiskolai Kar épületében levő Tudáskapu interaktív kiállításában. Ilosvai György tanár úr bemutatta a múzeális értékű természettudományi szemléltető eszközök gyűjteményét, és mint a diákok, több foglalkozáson is részt vehettünk.

Nagyon érdekes volt néhány kémiai kisérlet, de játékos formában megpróbáltuk megfejteni a pásztorok által ahsznált kifejezések mai megfelelőit is.

Sok ötletet kaptunk ahhoz, hogy az egyes tudományterületek ismeretanyagait hogyan kapcsolhassuk össze. Ez nagyon hasznos is számunkra, hiszen az erdei iskolában arra törekszünk, hogy a természetet a teljességében vizsgáljuk. És persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy az ember is a természetben él, arra hatással van, de nem vonhatja ki magát a természet törvényei alól sem.

 

A terepi továbbképzés márciusban folytatódik: Ekkor az üllési erdei iskola és környéke lesz a halyszín, ahol a nyomolvasástól a fajismeret bővítéséig, a természetfotózásig sok mindent gyakorolhatunk.

Cím: Kontyvirág Erdei Iskola,

Lakitelek-Tőserdő, Szikra 65/a

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19. 

telefon: Bártol Réka +36-30-475-9655
e-mail:  info@kontyvirag.hu