Szolgáltatások

Intézményünk nem csupán a kifejezetten erdei iskolai oktatásban részt vevő általános iskolai csoportok igényeit elégíti ki, de sokrétű lehetőséget nyújt óvodai, iskolai kirándulások, továbbképzések, konferenciák, nem hivatalos összejövetelek szervezéséhez is, legyen szó egy vagy többnapos eseményről.

Erdei iskola: Az általános iskolák alsó tagozatos csoportjai számára legalább 3 napos, felső tagozatos csoportjai számára legalább 5 napos időtartamban komplex erdei iskolai szolgáltatást tudunk nyújtani, mely magába foglalja a szállás, a napi háromszori étkezés és a 3 illetve 6 modulból álló program biztosítását. Az általunk nyújtott oktatás igénybevétele nem kötelező, a szervező iskola saját erdei iskolai programjának megvalósítására is van lehetőség, illetve tetszés szerint kiegészíthetik azt szakmai kínálatunkból.

Szállás: Az erdei iskolai szárnyban csak csoportokat fogadunk (legfeljebb 44 vendéget). Szorgalmi időszakban hétköznapokon előnyt élveznek az erdei iskolai csoportok.

Étkezés: Saját konyhát nem vezetünk, de vendégeink számára a tiszaalpári Tiszatáj vendéglő kiszállítja az előzetesen megrendelt ételt, saját alkalmazottunk pedig kiosztja azt és a mosogatást is elvégzi.

Oktatás, szabadidős programok biztosítása: Programjaink között óvodás, általános és középiskolás, sőt egyetemista, felnőtt csoportok is találnak kedvükre valót. Megbeszélés alapján speciális igényeket (pl. foglalkozás fogyatékkal élők számára) is ki tudunk elégíteni. Lehetőség van kihelyezett foglalkozások lebonyolítására akár a Tőserdő más helyszínein, akár közeli iskolákban.

Nyári / Téli táborok: Az iskolai szünidő alatt saját táborokat is szervezünk, de mások által megálmodott és vezetett táborok számára is biztosítunk helyszínt.

Terembérlet: Egy napos rendezvényekhez is biztosítunk helyszínt, amennyiben nincs szállóvendég erdei iskolánkban. Ez magába foglalja az udvar és az alsó szint használatát, étkezés igénybevétele esetén az ételosztást és mosogatást.

Szakmai nap(ok): Óvodapedagógusok, tanárok, tantestületek számára egy vagy többnapos erdei iskolai /óvodai továbbképzést biztosítunk. (Nem akkreditált továbbképzés)

Szakvezetés: Bármilyen csoport részére az életkornak megfelelő szinten, kijelölt túraútvonalon bemutatjuk a védett terület értékeit.

Kerékpár és kenukölcsönzés: 27 különböző méretű kerékpár, valamint 3 db négyszemélyes és 3 db háromszemélyes kenu bérelhető. Igény szerint szakvezetést is biztosítunk a kerékpár- ill. kenutúrához.

Cím: Kontyvirág Erdei Iskola,

Lakitelek-Tőserdő, Szikra 65/a

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19. 

telefon: Filotás Zoltán +36 30 553 8764
e-mail:  kontyvirag@knp.hu